Om meg

Jeg er 23 år gammel, og er oppvokst i Nord-Troms. I 2020 flyttet jeg til Oslo sammen med Henrik og hesten min, Theia 🦄. Her arbeider jeg deltid for Røst, et lite design– og kommunikasjonsbyrå i Tromsø. I tillegg leser jeg mye og er glad i musikk. Og fra høsten 2021 studerer jeg informatikk på Universitetet i Oslo! 👩🏻‍🎓

Astrid sammen med hesten sin
Foto: Anna Daldorff Workinn

Tidligere har jeg arbeidet som webutvikler for Gnist Design, og juni 2018 fikk jeg svennebrev i mediegrafikerfaget etter å ha vært lærling hos Chili Harstad. Hvis du vil vite mer om hva jeg har gjort før, kan du ta en titt på CV-en min.

Jeg bruker mye tid i stallen sammen med Theia. Hun er en kul blanding av norsk kaldblodstraver og engelsk fullblods, og jeg ble kjent med henne i Harstad sommeren 2016. Samtidig er jeg glad i å fotografere (hester, så klart).

Det var faktisk interessen for hester og fotografering som fikk meg til å skrive mine første linjer med kode. Jeg har alltid vært fascinert av teknologi, og fikk ofte bruke datamaskinen hjemme. Da jeg var rundt 10-11 år, ville jeg ha et eget sted på Internett for bildene mine, så jeg lærte meg å kode. Den første nettsiden min var designet i en piratkopiert versjon av Adobe Photoshop CS2, og jeg skrev koden i Notepad.

I dag trives jeg med å designe brukeropplevelser, løse problemer og skrive god kode. Helst sammen med et glass Pepsi Max, god musikk på ørene og kanskje litt sjokolade. Da jobber jeg best.

Teknologi

  • Jeg bruker WordPress som publiseringsløsning
  • Jeg skriver flytende HTML5 og CSS3/SCSS
  • Jeg skriver også PHP, og jeg har de viktigste WordPress-funksjonene i fingertuppene
  • Jeg skriver aller helst Javascript (vanilje🍦) – men kan også jQuery
  • Når det gjelder Javascript-rammeverk, så utforsker jeg React

Design

  • Jeg bryr meg mye om universell utforming når jeg designer eller utvikler nettsider
  • Siden 2019 har jeg arbeidet litt med tjenestedesign gjennom workshops hos Røst, og jeg liker å se saker fra brukeren sitt perspektiv
  • Selv om jeg fokuserer på UX-design, har jeg også bakgrunn i visuelt design og erfaring innen UI-design

Hvit hest i blomstereng
Balsfjord, 2020: Segovia, en P.R.E eid av Celina Skogan.

Foto

Som liten elsket jeg å fotografere 📸. Fotointeressen var lenge en stor del av livet mitt, og jeg pleide å gjøre en del fotojobber. Dette sluttet jeg med i 2019. Siden har jeg fotografert for gøy, og tar ikke lengre jobber.

Hvis du har blitt fotografert meg før og vil kjøpe flere bilder, kan du sende meg en e-post på heia@astridandersen.no eller kontakte meg på min private Facebook-side.